top of page

В Сумах презентували книгу про прифронтове місто на Донбасі


видавництво Суми

9 листопада у Сумському обласному центрі зайнятості відбулася презентація книги Аліни Косовської під назвою «Авдіївка. Шлях до перемоги», яка написана у співпраці з представниками благодійного фонду «Зорі надії», повідомляє "Всі Суми".

Книга представлена в документальному жанрі у вигляді оповідань, на 180 сторінках і включає в себе передмову та нотатки. Видавництво – ТОВ «Твори», редактор Микола Пшеничний, мова – українська, рік створення – 2018. Книга проілюстрована Аліною Косовською і Владиславом Видіковим, а також фото надані героями оповідань. Видання побачило світ завдяки благодійній підтримці небайдужих українців.

Сюжетну лінію, за словами автора, складають 25 оповідань про простих людей, які творять сучасну історію України: 15 з них – мешканці маленького індустріального містечка на Донбасі – Авдіївки, в життя яких в одну мить увірвалась війна, а 11– це історії військовослужбовців, для яких Авдіївка стала другою домівкою. Цікавою є і побудова кожного з оповідань, що містять вступ, у якому співавтори книги діляться історією свого знайомства з героєм, і власне особисту історію: волонтера, військовослужбовця, мирного жителя, що в хронологічному порядку відтворюють події життя Авдіївки від часів окупації до часів визволення і миру.

Це реальні документальні історії людей, які власним прикладом закликають кожного відстоювати незалежність України, крок за кроком наближаючи перемогу над агресором. В оповіданнях прослідковується зміна настроїв простих мешканців, які, побачивши жахіття війни та зазнавши руйнування рідних домівок, починають свою власну боротьбу за рідне українське місто.

Керівник проекту та одна з авторів книги Аліна Косовська у ході презентації розповіла історію Авдіївки, поділившись цитатами з книги та власними віршами, а також інформацією про згуртовану працю авдіївської команди волонтерів і виникнення благодійної крамнички. А наприкінці зустрічі кожен з присутніх зміг придбати дану патріотичну книгу та сувеніри з символікою України, які були виготовлені власними руками авдіївських майстрів. Слід особливо наголосити, що зібрані від їх продажі кошти підуть для придбання безпілотників для аеророзвідки, а також на спорудження в Авдіївці меморіалу воїнам, який закарбує в історії шлях визволення українського містечка від окупації країни – агресора.

Презентації книги «Авдіївка. Шлях до перемоги» вже відбулися у Авдіївці, Запоріжжі, Києві, Дубно, Вінниці, Львові та Білій Церкві.

Соціальні мережі
bottom of page