top of page

У Путивлі відбулася презентація книги «Герої нашого часу: 19 історій ветеранів АТО»


В Путивлі у п’ятницю, 8 лютого, відбулася презентація книги Сумської письменниці Алли Акіменко з патріотичною назвою «Герої нашого часу: 19 історій ветеранів АТО». Книга вийшла друком у “Видавничому будинку “Еллада” і раніше вже була представлена в Сумах.

На презентацію видання зібрались студентська молодь Путивльського педагогічного коледжу та користувачі бібліотеки.

Ведучі заходу розповіли, що книга складається з реальних розповідей, в яких автор веде діалог з її героями. Кожна з них відтворює події 2014-2018 років, в яких брали участь наші земляки - ветерани АТО. Серед них жителі багатьох районів Сумської області, різні за віком і професіями, яких об’єднало непереборне бажання відстоювати незалежність нашої рідної України та, які є її справжніми патріотами. Майже всі солдати та офіцери були колись цивільними людьми. І більшість із них, відвоювавши своє, з часом знову повертаються до мирного життя. Для всіх них війна стала непростим випробуванням, назавжди залишила свій відбиток у їхніх душах. Ця книга - про тих, хто переміг війну на війні, а потім переміг її в собі вже в мирному житті.

На захід було запрошено багато гостей. Комісар Путивльського районного військового комісаріату Юрій Яцина, який також був учасником бойових дій у зоні АТО поділився зі студентами своїми спогадами служби, акцентував увагу присутніх на тому, що всі українці повинні захищати нашу землю від агресії. Доповнив його розповідь старший прапорщик Сергій Нагорний, який під час проходження служби в зоні АТО був водієм бойових машин. Зворушлива розповідь воїнів розчулила всіх присутніх.

Під час презентації було відтворено відеоряд про героїв книги, який супроводжувався піснею одного з ветеранів АТО Юрія Сусло. Особливу увагу було звернуто на героя книги нашого земляка Дмитра Яновського. Ведучі ознайомили з його біографією та цікавими фактами фронтового життя.

На презентацію завітав також представник влади міста Михайло Биряк - заступник голови Путивльської РДА. Він звернувся до присутніх з подякою за організований захід, а також закликав молодь до служби у лавах української армії.

В обговоренні презентованої книги взяли участь: Павло Пономаренко - журналіст газети "Путивльські відомості", Ігор Сокунов – завідувач музея зброї та військової техніки, активний читач бібліотеки Володимир Колесник.

Раніше, 1 лютого, книгу Алли Акіменко «Герої нашого часу: 19 історій ветеранів АТО» презентували в с.Берестівка працівники центральної районної бібліотеки ім. Л.Новиченка на базі Берестівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Джерело: kultura.sm.gov.ua

Соціальні мережі
bottom of page