top of page

В Україні планують запровадити міжнародний стандарт ідентифікації періодичних видань


газети Книжкова палата

Книжкова палата України розглядає питання застосування ISSN – International Standard Serial Number – унікального номеру, що використовується для ідентифікації періодичних видань.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомила заступник директора з наукової роботи Книжкової палати України Галина Гуцол.

“Книжкова палата бере участь в розробленні державних стандартів, переглядаємо застарілі стандарти, рекомендуємо, які потрібно оновити, переглянути. Таким чином Книжкова палата є центром державної стандартизації у видавничій справі. Ми є єдиною в Україні установою, яка надає видавцям номери ISBN (міжнародний стандартний номер книги – ред.) та ISMN (міжнародний стандартний номер нотного видання — ред.). І зараз розглядається питання щодо застосування ISSN. Тобто (створення) Національного агентства ISSN”, – сказала представниця Книжкової палати.

ISSN можуть отримати як друковані (газети, журнали, тижневики, щорічники), так і електронні видання.

Номери системи ISBN, ISMN та ISSN ідентифікують лише одне конкретне видання (книгу, нотне видання, періодичне видання) і є засобом для пошуку необхідних видань, які випускаються у світі, в автоматизованих системах на національному та міжнародному рівнях.

Джерело: "Буквоїд"

Соціальні мережі
bottom of page