top of page

На "Книжковому арсеналі" продали понад 4 тис. книг ветеранів АТО, волонтерів, переселенців


На "Книжковому арсеналі" в Києві було продано понад чотирьох тисяч книг авторства ветеранів, військовиків, волонтерів та внутрішньопереміщених осіб, передає "112 Україна".

Як повідомляє Міністерство у справах ветеранів у Facebook, унікальний простір "Ветеранський намет" став справжньою сенсацією і лідером продажів серед інших локацій фестивалю. Щодня кількість відвідувачів і покупців обчислювалася сотнями. Відомі артисти, політичні діячі, городяни та гості столиці купували книги собі та у подарунок, та рідко залишали намет тільки з одним примірником в руках.

"Ми з самого початку не сумнівалися в потрібності організації "Ветеранського намету" і в його успіху. За результатами фестивалю можу сказати, що результат перевершив навіть наші сподівання. Більше 4000 проданих книг, захоплені відгуки відвідувачів фестивалю і задоволені ветерани-письменники - це все дає нам натхнення рухатися далі і організовувати простір і в інших містах на фестивалях, виставках-продажах, ярмарках", - зазначила міністр у справах ветеранів Ірина Фриз.

Ініціатор облаштування тематичного простору і куратор "Ветеранського намету" автор двох книг Мартин Брест зізнався, що під час заходу зміг отримати відповідь на головне питання.

"Мене дуже цікавило чи будуть нас купувати і читати звичайні цивільні люди, які жодним чином не пов'язані з війною. І я отримав відповідь - так. Близько 70% відвідувачів і покупців - це люди, які взагалі не бачили війни і ніяк не пов'язані з військовими. Але вони все одно приходили, цікавились книгами, розпитували і, нарешті, купували нашу літературу. Значить українцям цікава ця тема, їм подобаються наші книги", - розповів Мартин Брест.

Також протягом п'яти днів було проведено кілька автограф-сесій і кілька презентацій нових книг, що вийшли в світ просто напередодні фестивалю.

Нагадаємо, "Книжковий арсенал" проходив у Мистецькому арсеналі до 26 травня. У фокусі фестивалю була тема співіснування, спільного буття на основі цінностей і домовленостей. Тема під робочою назвою "Сусідство" звертає увагу на своїх і чужих однієї країни, на різні досліди сусідства протягом історії.

Соціальні мережі
bottom of page