top of page

Українська письменниця отримала відзнаку Європейської спільноти наукової фантастики


письменниця Світлана Тараторіна

24 серпня на 41-му Євроконі (TitanCon), що цього року відбувся в Белфасті, Північна Ірлндія, 22-24 серпня, Європейське товариство наукової фантастики оголосило переможців нагороди ESFS 2019.

В одній із номінацій (The CHRYSALIS AWARDS) відзнаку отримала українська письменниця Світлана Тараторіна за дебютний роман Лазарус. Також у номінації відзначено авторів фантастики з Хорватії, Франції, Ірландії, Італії, Росії, Іспанії та Швеції.

Найпрестижнішу номінацію European Grand Master присуджено британському фантасту з Белфаста Єну Макдональду.

ЄвроКон (EuroCon) – це коротка назва Європейської конвенції про наукову фантастику. Щороку конвенція переїжджає в нову країну, нове місто, щоб його вивчати й загалом більше пізнавати світ. Наступний ЄвроКон із назвою Футурикон відбудеться 2-4 жовтня 2020 року в місті Рієка, Хорватія.

Європейське товариство наукової фантастики – міжнародна організація професіоналів та шанувальників наукової фантастики, які прагнуть просувати жанр у Європі та в усьому світі. Організацію було засновано на першій Європейській конвенції про наукову фантастику, Eurocon, яка відбулася в 1972 році в Трієсті, Італія. Відтоді організація організовує Європейські конвенції про наукову фантастику щонайменше кожні два роки. Організація також вручає нагороду ESFS.

Нагадуємо, що роман Лазарус Світлани Тараторіної отримав також відзнаку ЛітАкцент року – 2018 у номінації Проза.

Джерело: "Літакцент"

Соціальні мережі
bottom of page