top of page

Стартував конкурс "Книга року ВВС"


книга року ВВС

20 вересня у Львові в Музеї етнографії та художнього промислу BBC News Україна провела літературну вікторину, під час якої оголосила про відкриття 15-тої премії Книга року BBC.

В.о. головного редактора BBC News Україна Марта Шокало зазначила: “Книга року ВВС цього року святкує 15-й ювілей. З цієї нагоди ми вирішили запросити членів журі, критиків та читачів зіграти із нами у веселу традиційну англійську гру паб-квіз, щоб перевірити наші знання української літератури”.

Конкурс проводять у партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) за такими номінаціями: Книга року BBC; Дитяча книга року BBC та Книга року ВВС – Есеїстика.

До журі конкурсу, який проходить у трьох номінаціях і включає, зокрема, переклади українською літературних творів, написаних іншими мовами України, увійшли:

  • Віра Агєєва , професорка, Національний університет України “Києво-Могилянська академія”

  • Ольга Герасим’юк , журналістка, член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення

  • Тарас Лютий , філософ, письменник

  • Світлана Пиркало , культурна радниця ЄБРР

  • Марта Шокало , в.о. головного редактора BBC News Україна, координаторка премії

  • Віталій Жежера , письменник, журналіст.

Переможець у кожній категорії отримує премію £1000 у гривневому еквіваленті. Видавці Книги року ВВС, Дитячої Книги року ВВС та Книги року ВВС – Есеїстика матимуть право використовувати логотипи Книги року ВВС у подальших виданнях цих книг.

Видавці можуть подати до трьох книг у кожній номінації та до двох нових книжок попередніх переможців. Представлені книги мають бути українською мовою (оригінал або переклад), опубліковані протягом останніх 12 місяців.

З детальними правилами конкурсу й умовами конфіденційності можна ознайомитися тут. Останній день подання творів у кожній номінації – 7 жовтня 2019 року. Читачі можуть надсилати свої рецензії з 21 жовтня по 21 листопада 2019 року.

Переможців буде оголошено 13 грудня 2019 року.

Джерело: BBC News Україна

Соціальні мережі
bottom of page