top of page

В Сумах презентували збірку нарисів про творчих людей міста


17 жовтня у центральній міській бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка відбулась презентація книги Петра Нестеренка «З музою – до останку», виданої за фінансової підтримки міської ради.

Серед героїв книги - творчі портрети Миколи Данька, Юрія Царика, Анатолія Гризуна, Геннадія Петрова, Єлизавети Василевської, Георгія Яковенка, Анатолія Тимченка, Федора Панасенка, Володимира Дяченка.

За словами Петра Нестеренка цих відомих людей нашого міста він добре знав і цією книгою віддає шану їм: «Писати про людей – важливо, це поклик моєї письменницької душі та водночас подяка усім тим, хто творив і примножував історію Сум заради нинішнього і майбутнього». З відгуками про книгу виступили Вазген Балаян, Віктор Савченко, Анатолій Близнюк, Григорій Єлишевич, Олег Прокопчук, Віктор Бойко та Олена Мартюшова.

Бібліотека підготувала книжкову виставку “Чесно працювати, шукати, пізнавати…” про життя та творчість П.А.Нестеренка.

Петро Нестеренко, автор книги: "9 нарисів про людей, які відомі, і справа в тому, що ці люди – сумчани, які народилися, може, не в Сумах, але жили і працювали у Сумах. Відкривається книга нарисом, або творчим портретом про Миколу Донька, людину, відому в Сумах, якого немає вже 26 років на цьому світі, але це людина, яка себе присвятила літературі і журналістиці, він відомий був і дуже талановитий поет."

Григорій Єлішевич, письменник: "Це дуже добре, коли про тих, кого вже немає, зараз виходить книга, а книга – вона все одно залишається, залишається наступним поколінням, і дуже багато не тільки цікавого, а й важливого для них є у цій книзі про цих людей. Бо, власне кажучи, вони робили те, на чому зараз молоді пробують зробити щось уже своє, бо без фундаменту не будується дому."

Книгу видано коштом міської ради, накладом 150 екземплярів. Її передадуть в бібліотеки міста та закладів освіти.

За матеріалами: libsumy.com

Соціальні мережі
bottom of page