top of page

“Джерела б’ють”: у Сумах презентували збірку поезій (фоторепортаж)


У Сумській районній державній адміністрації відбулася презентація поетичної збірки Григорія Склярова - голови Юнаківської сільської ради Сумського району. Книга під назвою “Джерела б’ють” побачила світ у “Видавничому будинку “Еллада” (м. Суми).

Автора прийшли привітати представники управління культури Сумської обласної державної адміністрації, Сумської районної державної адміністрації та районної ради, колеги, родина, земляки.

“Відчуття, коли долучаєшся до чогось виняткового, незабутні. Саме такі емоції виникли у нас від знайомства з мистецьким доробком Григорія Склярова. На перший погляд, самодостатній, впевнений у собі чоловік, а коли починаєш читати його поезію, розумієш, що не знаєш і дещиці того, чим багата його душа. Неймовірно чуттєвий та ліричний, коли мова йде про світлі почуття, і водночас різкий та безкомпромісний до проявів несправедливості, неправди, байдужості. Дійсно, його вірші – мов наше життя, що наче зебра з білими й чорними смугами… Його талант виблискує різними гранями, полонить багатством образів, глибиною думок, відвертістю. Ми щиро пишаємося співпрацею з Григорієм Скляровим і тішимося з того, що зробили посильний внесок задля виходу в світ його першої віршованої збірки”, - зазначила Діана Кіріченко, редактор “Видавничого будинку “Еллада”.

Як розповів Григорій Скляров, любов до поетичного слова виплекали у нього батьки. Юнаком він зачитувався віршами Тараса Шевченка, Володимира Сосюри, Едуарда Асадова, Сергія Єсеніна. Свою власну першу поезію створив у шкільні роки, і цей вірш був надрукований в обласній газеті «Червоний промінь». Проте Григорій не надто серйозно ставився до власної творчості, віршував більше для душі – і під час навчання в інституті, і під час служби в армії, і коли вже почав працювати у школі. Окремі твори побачили світ у газеті «Вперед» Сумського району. Тоді ж народилася пісня «Юнаківський вальс», якою зазвичай відкриваються урочистості з нагоди дня села Юнаківка. Нині Григорій Скляров зібрав свої кращі твори у першу книгу, яка отримала назву “Джерела б’ють”.

На сторінках збірки поет порушує різні теми: щирого кохання, ціни дружби, краси природи, справедливості в суспільстві.

Книга Григорія Склярова “Джерела б’ють” невдовзі стане доступна широкому колу читачів.

Про автора. Григорій Скляров народився 22 квітня 1969 року в невеличкому селі Юхти Недригайлівського району Сумської області в багатодітній родині. Батьки змалку плекали у своїх дев’ятьох дітей потяг до прекрасного, тож не дивно, що майже у всіх них розвинувся поетичний хист. Григорій захоплювався поезією з дитинства і згодом почав писати власні вірші. Займався професійною педагогічною діяльністю. З 2006 року очолює Юнаківську сільську раду Сумського району Сумської області.

Фото: kultura.sm.gov.ua

Соціальні мережі
bottom of page