top of page

Українці - в числі переможців Міжнародного конкурсу кіносценаріїв


Інтернет-часопис «Порт-Фоліо» (Канада) та Академія діячів літератури, мистецтв і комунікацій (Німеччина) оголосили переможців Міжнародного конкурсу кіносценаріїв, який проводився з 15 листопада 2019 року дотепер.

У міжнародному журі цього конкурсу – письменники, перекладачі та літературознавці з Канади, Німеччини, США та України.

Отже, переможцями стали: Володимир Лис, Ігор Білиць (порівну набрали найбільшу кількість балів), Лана Ра, Вікторія Колтунова, Олена Жигалкіна, Сергій Дзюба та Надія Тубальцева.

Коментуючи подію, письменник і журналіст, редактор газети «Чернігівщина» Сергій Дзюба розповів, що вперше взяв участь у конкурсі кіносценаріїв – просто вирішив випробувати себе в новому амплуа. Наразі з цікавості підготував водночас 36 кіносценаріїв. А коли з’ясувалося, що кожен учасник представляє тільки один кіносценарій, зупинив вибір на «Ідеальному злочині», створеному за мотивами оповідання-бувальщини, надрукованого в газеті «Чернігівщина» та в своїй новій книжці «Справи детектива Самарцева. Ідеальний злочин. Пані кілер».

«Не сподівався бути лауреатом, та, звісно, задоволений результатом, – зазначив Сергій Дзюба. – Тож щиро дякую організаторам конкурсу. Адже такі масштабні міжнародні мистецькі змагання потрібно активно проводити. Сподіваюся, конкурс відбуватиметься й надалі, бо це – справді дуже важливо для нашого українського кінематографу, який зараз успішно відроджується. І добре, що переможці – українці».

Джерело: "Літакцент"

Соціальні мережі
bottom of page