top of page

Оголошено лауреатів премії імені Андерсена


Міжнародна рада з питань дитячої і юнацької книги IBBY оголосила сьогодні імена лауреатів Hans Christian Andersen Author Award.

Власне, цьогорічну нагороду для авторів присудили письменниці з США Жаклін Вудсон. У цілому, вона написала понад 30 книжок для дітей: від творів-картинок для найменших – до повістей, розрахованих на читачів старшого підліткового віку.

З-поміж ілюстраторів премія-2020 дісталася швейцарській художниці Альбертін, знаній своїми мистецькими здобутками у виданнях Le Nouveau Quotidein, L’Hebdo, Bilan, Femina, Les Carnets de Versailles. Вона лауреат численних відзнак за дитячі книжки-картинки та книжкові ілюстрації.

Усього журі премії імені Ганса Християна Андерсена розглянуто подання на 34 кандидатів серед письменників і 36 серед ілюстраторів.

Також було присуджено спеціальні премії від iRead Foundation. Їх удостоєні нідерландська художниця Маріт Тернквіст і віце-президент Китайського товариства освіти Чжу Йонсін (Zhu Yongxin).

Премія Міжнародної ради з питань дитячої і юнацької книги IBBY імені Ганса Християна Андерсена – одна з найпрестижніших у царині дитячої літератури.

Джерело «ТекстОver»

Соціальні мережі
bottom of page