top of page

Найбільші книжкові виставки США «BookExpo» та «BookCon» усе ж таки відбудуться, щоправда, онлайн


Американські книжкові виставки «BookExpo» та «BookCon», які попередньо були скасовані через пандемію коронавірусу, все ж відбудуться. Однак не у традиційному форматі, а онлайн.

«BookExpo» пройде 26–29 травня. Крім того, заплановані додаткові активності влітку. А фестиваль «BookCon», який вже змінив назву на «BookConline», можна буде подивитися 30–31 травня.

«Те, що ми фізично не можемо об’єднатися як галузь, зовсім не означає, що ми не можемо продовжувати робити те, що найбільше любимо, – говорити про книги! Пандемія впливає на всіх, і часи є надзвичайно важкими та стресовими. Команда «BookExpo» підтримує усіх, хто сьогодні опинився у скруті, і хоче дати можливість побачити найкраще, не виходячи з дому та без додаткових витрат», – зазначають на сайті «BookExpo».

У межах цієї виставки передбачені навчальні сесії для бібліотекарів, зустрічі з авторами, обговорення дитячої й дорослої літератури, огляди книжкових новинок, «швидкі побачення» для представників галузі. Також відбудуться виставки графічних романів та робіт ілюстраторів.

«BookExpo» вважається найбільшою книжковою виставкою в Північній Америці. Вона щороку об’єднує понад 8 тисяч авторів, видавців, продавців книжок, представників національних книжкових мереж, бібліотекарів, літературних агентів та інших фахівців, дотичних до видавничої справи.

У свою чергу «BookCon» є щорічним фестивалем, який проводиться у Нью-Йорку з 2014 року. Він об’єднує поціновувачів попкультури та книжкову індустрію.

Джерело: «Читомо»

Соціальні мережі
bottom of page