top of page

Стартує тиждень солідарності з киримли, до онлайн-заходів запрошуються всі охочі


18 травня PEN Ukraine у партнерстві з Кримським домом, КримSOS та Крим.Реалії проведе онлайн-подію «Спільний біль. Спільна історія. Дискусія до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу». Захід відбудеться в межах Тижня солідарності з киримли, який триватиме протягом 18–24 травня і включатиме в себе низку правозахисних та медіапроєктів.

Власне, учасники диктуватимуть про те, чи все зроблено, щоб правда про депортацію кримських татар була відома українському суспільству та світу. Вони обговорять, які міфи і пропагандистські кліше про депортацію досі не розвінчані та підтримуються сучасною російською владою, а також поділяться особистими історіями про те, як їхні родини пережили депортацію.

До участі в онлайн-події запрошені: Ґульнара Бекірова – авторка і ведуча програми «Таріх левхалари» («Сторінки історії») на телеканалі ATR, головна редакторка веб-проєкту «Крим і кримські татари»; Наріман Джелялов – заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу; Мирослав Маринович – правозахисник, публіцист, віцеректор Українського Католицького Університету, почесний президент Українського ПЕН; Вікторія Середа –дослідниця Українського наукового інституту Гарвардського університету, доцентка кафедри соціології Українського католицького університету; Рефат Чубаров – голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Модеруватиме розмову Олександр Зінченко – історик, публіцист, журналіст, заступник головного редактора «Історичної правди».

Трансляція заходу відбудеться 18 травня о 19:00 на фейсбук-сторінках Українського ПЕН, Кримського дому та видання Крим.Реалії.

Джерело: «ЛітАкцент»

Соціальні мережі
bottom of page