top of page

До Дня музеїв: стікерпак із героями Орвелла та серія дописів про злочини СРСР


Щороку ICOM (Міжнародне об’єднання музеїв) обирає головну тему Дня музеїв, який увесь світ святкує 18 травня. Цьогоріч це «Музеї за рівність». Як зазначає музейна спільнота: «День музеїв-2020 має стати майданчиком для різних поглядів і точок зору, інструментом для подолання упередженості».

З цієї нагоди команда Музею Голодомору підготувала серію публікацій про нерівність і злочинність тоталітарного режиму в СРСР, а також створила стікери для Telegram, головними героями яких є персонажі «Колгоспу тварин» Джорджа Орвелла – сатиричного твору про країну рад із легендарною фразою «Усі тварини рівні, але деякі рівніші».

Свій задум у Музеї Голодомору, який втілився в проєкт «Рівніші за інших: про злочини та привілеї в СРСР», пояснюють необхідністю привернути увагу до історичного періоду, протягом якого відкрите суспільство та рівні права були неможливими. Серія дописів з історичними документами та фактами публікуватиметься за #рівнішізаінших у ФБ, Інстаграмі та Телеграмі, а серію стікерів-ілюстрацій можна буде завантажити.

Джерело: «ЛітАкцент»

Соціальні мережі
bottom of page