top of page

Конкурс художнього репортажу «Самовидець» оголосить трійку призерів онлайн у найближчу п’ятницю


«Як ми змінюємось?» – так звучить тема восьмого за рахунком конкурсу художнього репортажу ім. Майка Йогансена «Самовидець». Випробувати власні творчі компетенції наважилися 89 авторів, з-поміж яких журі обрало ТОП-десятку та володарів спеціальних відзнак. Імена трьох тріумфаторів «Самовидавця-2020» збираються оприлюднити онлайн 5 червня о 16:00 на фейсбук-сторінці конкурсу.

Власне, до цьогорічного короткого списку потрапили: Галя Врублевська, Катерина Зінов’єва, Христина Коціра, Наталя Куліді, Надія Миколаєнко, Світлана Ославська, Наталія Патрікєєва, Марія Прокопенко, Оксана Расулова і Вікторія Ялівець.

Хтось із цих письменниць уже в найближчу п’ятницю отримає вельми пристойні нагороди, адже за перше місце передбачено 10000 грн, за друге – 7000 грн, за третє – 5000 грн.

Крім того, в поточному році було вирішено відзначити п’ять майстерно написаних репортажів, які не увійшли до ТОП-10.

Отже, за сміливість у висвітленні замовчуваних тем спецнагорода дісталася Ользі Карі (творча робота «Хрестик»); за актуалізацію соціально значущої проблеми відзначено Марію Ханіну («Чому ми не хочемо дітей?»); за збереження втраченого – Настю Дзюбак («Різдво з дивною граматикою»); за широкий горизонт в описуванні локальної історії – Михайла Янишівського («Франківський феномен»); за мистецтво запам’ятовувати імена і відтворювати історії вшановано Анну Романдаш з її репортажем «Як звати біженців?»

Джерело: «ЛітАкцент»

Соціальні мережі
bottom of page