top of page

«Коронація слова» визначилася з володарями спецвідзнаки «Інклюзивні оповідання «Terra інклюзія»


Третій конкурсний рік спеціальної відзнаки «Інклюзивні оповідання «Terra інклюзія», запровадженої Міжнародним літературним конкурсом «Коронація слова», завершено. За його результатами названі імена переможців. Власне, у 2020 році ними стали Наталія Чайковська за твір «Дивна Іларія» та Олеся Маркович зі своїм «Офіціантом».

Оповідання-лідери, а також ще десятка творів, які вирвалися у фінал, увійдуть до цьогорічної збірки «Terra інклюзія-2020».

Зокрема, компанію переможницям складуть: Валентина Семеняк («Незовибатько… Дубогрій»), Іван Гаврилюк («Так сказала мені дівчина-ангел»), Тетяна Овдійчук («Подорож Блакитної Кицьки»), Юлія Івашуткіна («На своєму місці»), Тетяна Венцик («Суперзірка»), Валентина Литвиненко («Заслужи свою долю»), Анастасія Якименко («Я не гратиму Шопена»), Яна Іщенко («Подаруй метелику крила»), Володимир Святненко («Дарунок долі»), Вадим Хоборов («Різдвяне диво для маленького Грицька»).

Принагідно зауважимо, що мета конкурсної номінації «Інклюзивні оповідання «Terra інклюзія» полягає в популяризації принципів рівності, поваги до прав людини, формуванні позитивного ставлення до інвалідності та особистого різноманіття в оповіданнях сучасних українських авторів.

Соціальні мережі
bottom of page