top of page

Олександр Турчинов взявся за написання казок


Колишній виконувач обов’язків президента України, ексголова Верховної Ради та екссекретар РНБО Олександр Турчинов видав «Казку про Добромола». Книга вийшла двома мовами. Прикметно, що її російський переклад починається зі слів: «Сказка от доброго сказочника для тех, кто еще не выучил украинский».

Щодо власного творіння Олександр Турчинов зауважує: «Світ побачила моя «Казка про Добромола». Вона весела й одночасно сумна, як і наше життя. Книга розрахована на свідомих та розумних читачів, які не голосують за казкових персонажів».

Водночас в анотації до книги зазначено: «Дотепно шаржована оповідь сприймається, як антиутопія ХХІ століття, своєрідне «криве дзеркало» сучасного суспільства, що викликає природний сміх у багатьох перипетіях сюжету. Ця книга-пересторога адресується широкому колу читачів».

До речі, ілюстрації для твору малював відомий музикант та художник, лідер групи OtVinta Юрко Журавель.

«Казка про Добромола» – не перша в особистій літературній скарбничці Олександра Турчинова. Його творча спадщина охоплює «Таємну вечерю», «Пришестя», «Свідчення», а за книгою «Ілюзії страху» в 2008 році було навіть знято однойменний художній фільм, який висували на кінопремію «Оскар» у номінації «Найкращий іноземний фільм».

Соціальні мережі
bottom of page