top of page

У Сумах презентували самобутній альбом-каталог «Кролевецькі рушники XІХ – початку ХХ століть»


У Сумському обласному художньому музеї ім. Никанора Онацького відбулася презентація альбому-каталогу «Кролевецькі рушники ХІХ – початку ХХ століть», який побачив світ у Видавничому будинку «Еллада».

Очільниця управління культури Сумської обласної державної адміністрації, заслужений працівник культури України Олена Мельник, даючи оцінку новому виданню, зауважила, що презентований нині альбом-каталог колекції Сумського обласного художнього музею ім. Никанора Онацького – це свого роду ключ до пізнання української нації, осягнення її самобутнього внутрішнього світу, неповторної нематеріальної культурної спадщини.

Із виходом у світ монументального видання привітала присутніх на заході директорка Видавничого будинку «Еллада» Інна Щербина.

«Кролевецькі рушники – це непересічні витвори народного мистецтва. Це наша винятковість у межах світу. І украй важливо, щоб ткане ДНК української нації не лише збереглося, а й набуло поширення, стало впізнаваним на всіх континентах, чому насамперед має посприяти фаховий англомовний переклад текстів», – зазначила пані Інна, принагідно подякувавши за ефективну співпрацю управлінню культури Сумської облдержадміністрації в особі Олени Мельник і Антоніни Ігнатченко, а також колективу художнього музею, зокрема Ірині Яніній, яка виступила автором-упорядником каталогу.

Слушно додати, що нині проводиться активна діяльність щодо входження кролевецьких рушників до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.

Соціальні мережі
bottom of page