top of page

Таємниці Меланії Трамп: про що йдеться у новій книжці про першу леді США?


Американська журналістка Мері Джордан видала біографічну книжку про першу леді США Меланію Трамп «Мистецтво її угоди» (The Art of her Deal).

Книга про дружину Дональда Трампа спричинила неабиякий резонанс у суспільстві, як, до слова, і мемуари Джона Болтона «Кімната, в якій це сталося», що побачили світ зовсім нещодавно й присвячені безпосередньо чинному главі Білого дому.

Американська газета Washington Post, у якій працює Джордан, заздалегідь опублікувавши кілька витягів із книжки, поширила новину, яка, схоже, зацікавила весь світ. Згідно з нею, Меланія Трамп відмовилася переїхати з новообраним тоді президентом Дональдом Трампом до Білого дому в Вашингтоні після його інавгурації в січні 2017 року.

Лише в червні, після того, як між ними була укладена нова шлюбна угода, Меланія погодилася на передбачену для неї роль. Джордон представляє першу леді США стратегом, що використала сприятливий момент і обставини, аби домогтися кращих умов для себе та свого сина.

Спростувань з Білого дому чекати довелося недовго. Стефані Грісхем, речниця першої леді, занесла книжку до категорії казок. Вона назвала представлену в ній подачу фактів вигадкою, яка базується на недостатній інформації та помилкових джерелах.

Прикметно, що, книжка під назвою The Art of her Deal («Мистецтво її угоди») вже своєю назвою натякає на Дональда Трампа, адже є алюзією на «Мистецтво угоди» – твір, виданий Трампом у 1987 році спільно з журналістом Тоні Шварцем, який він сам назвав «найбільшим бізнес-бестселером».

Для своєї книжки Мері Джордан з 2015 року поспілкувалася з понад 120 людьми по всій планеті, зокрема самим Трампом, шкільними подружками Меланії зі Словенії, колежанками з індустрії моди, фотографами й навіть губернатором штату Нью-Джерсі Крісом Крісті. Авторка максимально точно позначила час та обставини своїх інтерв’ю, перебігу власного розслідування та вивчення документів, що робить її книжку дуже вірогідною, хоч встановити імена більшості інтерв’юйованих неможливо.

Джордан не замислювала біографію Меланії Трамп як викривальну книжку, а хотіла зробити з неї, радше, ретельне дослідження різноманітних деталей, кінцева мета якого – зрозуміти, як мислить і діє нинішня перша леді.

Джордан демонструє, що Меланія Трамп – далеко не жертва, яку з неї хочуть зробити багато критиків Трампа. Останні три з половиною роки показали, що колишня модель успішно вписалася в роль першої леді в Білому домі та хоче залишатися нею ще чотири роки.

Соціальні мережі
bottom of page