top of page

Заради культурної деокупації України: літературний конкурс «Кальміюс» оголосив прийом творів


Стартував ІV Міжрегіональний літературний конкурс «Кальміюс».Роботи приймаються протягом 5 липня – 4 жовтня, і вже до 6 листопада 2020 року будуть оголошені переможці.

Як зазначають організатори, конкурс «Кальміюс», заснований у 2016 році – до другої річниці визволення Краматорська, Слов’янська та інших громад від російського агресора, об’єднує сотні україномовних літераторів віком від 17 років із Донеччини, Луганщини, Запоріжжя, Харківщини, Дніпропетровщини та жителів інших областей – внутрішньо переміщених із ОРДЛО.

«Традиційно частина робіт надходить на конкурс з окупованих територій. Велика кількість (із 2016 року отримано понад 2000 робіт) не залишає сумніву в тому, що схід України насичений талановитими україномовними митцями», – підкреслюють ініціатори конкурсу, додаючи, що цього року за результатами творчого турніру планується видання альманаху.

Учасникам пропонується спробувати свої сили в таких номінаціях: «Поезія для дорослих», «Проза для дорослих», «Поезія та проза» для дітей і підлітків, «Драматургія» для дітей і дорослих, а також «Публіцистика».

Мета літературного змагання «Кальміюс» – культурна деокупація України, активізація творчих зусиль та діалогу між проукраїнськими громадами, виховання любові до слова як однієї з головних цінностей українського народу, виявлення та підтримка літературно обдарованих українців.

Докладніше про конкурс можна прочитати тут.

Соціальні мережі
bottom of page