top of page

«Носоріг» Сенцова екранізують


Рада з державної підтримки кінематографії ухвалила рішення щодо співфінансування кримінальної драми Олега Сенцова «Носоріг». Початок зйомок заплановано на осінь поточного року.

«Носоріг» – кримінальна драма, події якої розгортаються в Україні в 90-ті роки. Це епоха, яка нас усіх змінила – перехід від Радянського Союзу до наших сучасних днів, але всі ті виклики й досі актуальні для нашого суспільства. В українському кіно ще не знімали фільми про ці часи, тому я вважаю, що важливо поговорити про це, зазирнути в самих себе, – розповідає режисер і автор сценарію Олег Сенцов. – Про бандитів ми бачили багато стрічок, але мене цікавить насамперед людина: що вона відчуває, чому діє саме так, чи може така людина змінитися… Адже немає поганих людей, є люди, які роблять погані вчинки».

Фільм створюється у копродукції України, Німеччини та Польщі. Загальний бюджет становить 1,65 млн євро. Підготовку до зйомок стрічки було розпочато ще в 2013 році, проте через незаконне ув’язнення режисера в Росії, виробництво фільму тоді не розпочалося.

Джерело: «Буквоїд»

Соціальні мережі
bottom of page