top of page

Книжковий фестиваль «Зелена хвиля» відбудеться в два етапи


XXIV Міжнародний книжковий фестиваль «Зелена хвиля» цьогоріч проводитиметься і офлайн, і онлайн. Його ключові напрямки: книговидання та книгорозповсюдження, популяризація читання, міжнародні культурні зв’язки, мистецтво ілюстрації, словесність, просвіта.

Власне, офлайн-фестиваль пройде в Одесі з 6 по 9 серпня 2020 року. Він включає в себе книжковий ярмарок, заходи на «Книжковій сцені», програму для дітей і підлітків у межах Корнійчуковського фестивалю дитячої літератури і програму форуму «Українська книга Одещині». Розгорнеться все це на площах фестивального центру в парку ім. Т.Г. Шевченка («Книжкова алея», «Книжкова сцена», «Територія творчості»), а також в Одеській національній науковій бібліотеці.

У дні фестивалю також відбудеться нагородження лауреатів традиційних книжкових конкурсів «Зеленої хвилі»: «Мистецтво книги» й «Одеса на книжкових сторінках».

Вхід на всі заходи вільний. Час роботи: 10:00 – 20:00. Однак не варто забувати вимоги, пов’язані з запобіганням поширенню COVID-19.

Онлайн-фестиваль «Зелена хвиля» триватиме з 6 серпня до 6 жовтня. У його програмі заплановано 59 подій у 17 спецпроєктах. Це серії телемостів і відеопрограм за участю українських та іноземних письменників, видавців, книжкових критиків, художників, музейників, бібліотекарів.

Слідкувати за перебігом онлайн-частини фестивалю можна буде Youtube-каналі, Facebook- й Instagram-сторінках «Зеленої хвилі».

Джерело: «Буквоїд»

Соціальні мережі
bottom of page