top of page

Хрещена мати панк-року стане почесною гостею 27-го BookForum


Уже у вересні українські книголюби зможуть побачитись онлайн на головному культурному фестивалі країни із всесвітньо відомою американською письменницею та музиканткою Патті Сміт.

Біографія цієї неймовірної жінки приголомшує. У її минулому – переїзд із Чикаго до Нью-Йорка, жебрацьке життя на вулиці, робота в книжковому магазині, зустріч із фотографом Робертом Меплторпом, яка змінила життя обох. Їхня історія дружби дуже зворушлива: вони жили в готелі «Челсі», де були представлені перші виставки Роберта; часом їм ледь вистачало грошей, аби купити сандвіч із сиром, однак вони разом мріяли і надихали один одного.

Вони були вільними, відчайдушними і справжніми. Зрештою, ви самі можете переконатися в щирості й особливості відносин між Патті та Робертом, прочитавши мемуари «Просто діти», які в 2010 році написала Сміт.

У 2018 році цю книгу українською переклав Остап Гладкий. У своїх спогадах Патті настільки детально й яскраво розповідає про їхнє з Робертом життя, що у читача неодмінно складеться враження, що він так само закоханий у світ мистецтва, шукає себе, дорослішає і живе поруч із героями.

Соціальні мережі
bottom of page