top of page

Розпочався конкурс на здобуття премії Шевельова за 2020 рік


Український осередок Міжнародного ПЕН-клубу оголошує конкурс на здобуття премії імені Юрія Шевельова з есеїстики за 2020 рік.

До розгляду приймаються художні або наукові есеї українських авторів (нон-фікшн), опубліковані в паперовому вигляді (книжка, збірка) протягом 2020 року. Будь-який твір може брати участь у конкурсі на здобуття премії лише один раз.

За умовами творчого змагання, запропонувати кандидатів можуть українські й іноземні культурні інституції, видавництва, наукові центри, творчі об’єднання та приватні особи.

Аби взяти участь у конкурсі, необхідно надати:

  • паперовий та електронний примірники книжки (паперовий примірник слід надіслати на відділення Нової пошти №56 у Києві (отримувач – Андрій Вахтель, 093 970 94 77), електронний примірник – на адресу sheveliov.award@gmail.com).

Кінцевий термін подання заявок — 15 жовтня 2020 року.

Відзнака була заснована 2013 року. Вона присуджується раз на рік українському авторові за художню та наукову есеїстику. Нагорода носить імʼя Юрія Шевельова – основоположника модерної вітчизняної есеїстики, та присуджується за помітний внесок у невід’ємні для цього жанру цінності: незалежність думки та витонченість стилю.

Вручення премії відбувається в день народження Юрія Шевельова – 17 грудня.

Джерело: «Буквоїд»

Соціальні мережі
bottom of page