top of page

Book Forum оприлюднив програму цьогорічного фестивалю


27-й Львівський міжнародний фестиваль BookForum, який цього року відбудеться в онлайн-режимі, поширив свою програму заходів.

Власне, вона охоплює 31 тематичний кластер і спецпроєкт. До 137 онлайн-подій, запланованих BookForum, приєдналися понад 300 учасників, серед яких 23 іноземні автори з п’яти континентів.

Фокусна тема 27-го BookForum – «Перепис населення: знати, хто ми є». Її кураторкою стала літературознавиця і критикиня Ганна Улюра.

«Цьогоріч ми сформували програму за питаннями перепису населення. Кожна дискусія, читання, розмова, лекція – це відповідь на одне з восьми питань опитувальника. Усі спікери та спікерки у програмі – невипадкові. Вони готові чесно відповідати, а ми – слухати», – коментує програмна директорка 27-го BookForum Софія Челяк.

Почесна гостя цьогорічного фестивалю – американська письменниця та музикантка Патті Сміт.

Спеціальні гості: мексиканська письменниця Фернанда Мельчор, австралійська письменниця Гізер Морріс, британський письменник Пітер Померанцев.

Також організатори зазначають, що нині навколо BookForum об’єдналися шість літературних фестивалів, які реалізовуватимуть заходи в межах спецпроєктів: «Мистецький Арсенал», Мистецький фестиваль «Ї», «Кримський інжир», Translatorium, «Острів Європи» та Meridian Czernowitz.

BookForum спільно з Respublica FEST трансформував і «Ніч поезії та музики non-stop» – 19 вересня вечірка відбудеться в онлайні.

Усі події фестивалю безкоштовні. Онлайн-трансляції пройдуть на сайті bookforum.ua. Там само можна детально ознайомитися з програмою прийдешнього фесту.

Джерело: «Читомо»

Соціальні мережі
bottom of page