top of page

Ахтем Сеітаблаєв отримав премію імені Стуса


Український режисер кримськотатарського походження Ахтем Сеітаблаєв став лауреатом премії імені Василя Стуса. Його нагородили за особливий внесок в українську культуру та стійкість громадянської позиції.

На церемонії нагородження виступив і сам режисер. «Я знаю, що це велика відповідальність. Я буду намагатися зробити так, щоб нікому не було соромно. Нікому з тих, хто проголосував за мене, нікому з тих, хто говорить про мене, нікому з тих, хто мене любить і думає про мене, і нікому з тих, про кого думаю я», – сказав лауреат після оголошення результатів.

Ахтем Сеітаблаєв відомий своїми режисерськими роботами над фільмами «Хайтарма», «Чужа молитва», «Кіборги» та інші. Останнім часом працював над створенням стрічки «Номери» за п’єсою Олега Сенцова. У акторському багажі митця – ролі у понад 25 фільмах і серіалах. З найновіших – головна роль у фільмі Нарімана Алієва «Додому».

Премія імені Василя Стуса – одна з найбільш почесних українських відзнак у сфері культури. Торік лауреатом став Влад Троїцький – театральний режисер, засновник центру сучасного мистецтва «ДАХ», фестивалю «ГогольFest» та інших культурних проєктів. У різні роки відзнаку отримували Михайлина Коцюбинська, Володимир В’ятрович, Марія Бурмака, Сашко Положинський, Святослав Вакарчук, Сергій Жадан, Борис Гудзяк.

Джерело: Hromadske

Соціальні мережі
bottom of page