top of page

Стрічка про Донбас здобула гран-прі польського кінофестивалю


Фільм про Донбас «Земля блакитна, ніби апельсин» режисерки Ірини Цілик, який бере участь у національному відборі на «Оскар», отримав гран-прі та приз за кращу операторську роботу найбільшого польського фестивалю документального кіно Millenium Docs Against Gravity.

Про це повідомила в Facebook постановниця картини. «Це просто щастя якесь, міцно обіймаю нашого кращого оператора В’ячеслава Цвєткова, решту команди і наших дорогих героїв фільму «Земля блакитна, ніби апельсин», – написала Ірина Цілик.

Фільм розповідає про сім’ю, яка живе в «червоній зоні» Донбасу, де військові дії тривають уже довгий час. Долаючи щоденні труднощі існування в прифронтовій зоні, 36-річна Анна самотужки виховує чотирьох дітей. Але попри все ця сім’я дуже дружна і життєрадісна. Мама з дітлахами мають багато захоплень, грають на різних музичних інструментах і навіть самостійно знімають фільми про своє життя під час війни.

Стрічка «Земля блакитна, ніби апельсин» вийде в український прокат 26 листопада.

Між іншим, фільм уже має низку знакових відзнак. Власне, він здобув нагороду на кінофестивалі Sundance. Європейська прем’єра відбулася на 70-у Берлінському кінофестивалі в межах програми Generation 14plus, а українська – на фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA, де картина стала найкращим фільмом національного та міжнародного конкурсів.

Соціальні мережі
bottom of page