top of page

У престижний каталог «Білі круки-2020» потрапили дві українські книги


Дві українські книжки увійшли до престижного щорічного каталогу книжкових рекомендацій у галузі міжнародної дитячої та юнацької літератури «Білі круки» («White Ravens»). Каталог оприлюднено на сайті Міжнародної молодіжної бібліотеки в Мюнхені (International Youth Library).

До каталогу увійшли:

  • «Сапієнси» Володимира Аренєва з ілюстраціями Ліни Квітки.

  • «Піратський маршрут» Галини Малик з ілюстраціями Грасі Олійко.

Цього року до каталогу обрано 200 назв книг 36 мовами з 56 країн світу. Міжнародна молодіжна бібліотека в Мюнхені відзначила їх за критеріями літературного стилю, дизайну, універсальності теми, новаторства тощо.

«Непросте завдання знайти «Білих круків» серед численних нових видань, які бібліотека отримує щороку як безкоштовні та оглядові екземпляри. Для складання каталогу рекомендацій із міжнародної дитячої та юнацької літератури, який видається щороку з 1984 року, потрібна ціла команда редакторів», – зазначають на сайті International Youth Library.

Через пандемію друкована версія каталогу «Білі круки» цього року не буде представлена на Франкфуртському книжковому ярмарку. Натомість каталог можна завантажити в електронному форматі.

Нагадаємо, що у 2019 році до каталогу теж потрапили дві українські книжки: «Сова, яка хотіла стати жайворонком» Галини Вдовиченко та «Туконі – мешканець лісу» авторки й ілюстраторки Оксани Були.

Джерело: «Читомо»

Соціальні мережі
bottom of page