top of page

ЮНЕСКО обрало вісім міст літератури - 2017


Вісім міст літератури розташовані в Південній Африці, Південній Кореї, Італії, Нідерландах, США, Великобританії, Норвегії та Канаді.

64 міста з 44 країн приєдналися до мережі Creative Cities, 8 із них стали містами літератури ЮНЕСКО. Про це йдеться у заяві генеральної директорки UNESCO Creative Cities Ірини Бокової, опублікованої на сайті організації.

Як зазначає Бокова, до переліку увійшли 19 міст з країн, які раніше не були представлені в мережі.

«Механізми співпраці, запропоновані для залучення міст-кандидатів від регіону Африки – глобального пріоритету ЮНЕСКО – були справжнім успіхом для дев’яти африканських міст, які зараз приєднуються до мережі», – наголосила Бокова.

Починаючи з 2004 року, ЮНЕСКО обирає креативні міста у семи категоріях: Література, Ремесла та народні мистецтва, Дизайн, Кіно, Гастрономія, Медіамистецтво, Музика.

Отже сім міст літератури-2017 такі: Бучеон (Республіка Корея), Манчестер (Сполучене Королівство Великобританії та Північної Ірландії), Дурбан (Південна Африка), Ліллегаммер (Норвегія), Мілан (Італія), Квебек (Канада), Сіетл (Сполучені Штати Америки), Утрехт (Нідерланди).

«Місто літератури ЮНЕСКО» – це проект в рамках мережі Creative Cities. Статус було впроваджено у 2004 році. Створена в 2004 році мережа креативних міст включає вже 180 міст у 72 країнах. Метою програми є сприяння соціальному, економічному і культурному розвитку міст.

Джерело: "Читомо"

Соціальні мережі
bottom of page