top of page

Цікаві книжкові проекти потрібно підтримувати на рівні влади - Сумська ОДА


На цьому наголосив керівник апарату Сумської облдержадміністрації Дмитро Живицький під час чергового засідання експертної ради з питань книговидання, яке пройшло на початку серпня і де було розглянуто заявки на сприяння у випуску творчих доробків місцевих авторів.

Як повідомив начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сумської облдержадміністрації Сергій Над'ярний, на розгляд експертної ради подано 30 книговидавничих проектів різних жанрів. Це – історичні і краєзнавчі дослідження, лірика і патріотична проза, зібрання про історію волонтерського руху на Сумщині і розвиток футболу, альбоми гравюр та графічних малюнків, літературно-краєзнавчі довідники та інші.

«Найбільшої уваги та фінансової підтримки з боку влади потребують потужні, унікальні книжкові проекти, що доноситимуть до читача інформацію про самобутність краєзнавчої Сумщини, геніальних земляків, які творили на цій землі, туристичний та інвестиційний потенціал краю, – зазначив Дмитро Живицький. – Членам експертної ради потрібно докласти максимум зусиль, аби серед великої кількості амбітних творчих доробків сумських авторів виділити щось найцікавіше, що завжди користуватиметься попитом у бібліотечних закладах, серед студентів та школярів, дослідників, викладачів».

Видана за кошти обласного бюджету у грудні 2016 року невеликим тиражем книга-узагальнення творчого доробку сумського краєзнавця Геннадія Петрова «Щоденники. Нариси. Статті» отримала велику кількість позитивних відгуків від сумських науковців, краєзнавців, архівістів, музейних і бібліотечних працівників. Утім 37 примірників книги не змогли задовольнити попит на це видання. Члени експертної ради одноголосно підтримали пропозицію щодо друку додаткового тиражу книги «Петров Геннадій. Щоденники. Нариси. Статті».

Також рішенням експертної ради було підтримано ще два книжкові проекти: цикл ліноритів (гравюр) «Шевченкіана» члена Національної Спілки художників України Миколи Бондаренка та альбом серії «Художники Сумщини» «Володимир Ратнер. Графіка».

Джерело: sm.gov.ua

Соціальні мережі
bottom of page