top of page

“Глухівські сказання”: видана нова книга, присвячена стародавньому місту


Глухів як історичний і культурний центр продовжує надихати митців на творчість. Нова книга сумського письменника Петра Товстухи “Глухівські сказання”, що вийшла у “Видавничому будинку “Еллада”, присвячена цьому стародавньому місту і його людям.

Автор книги “Глухівські сказання” Петро Товстуха - відомий сумський майстер слова, член Національної спілки письменників України, голова літературно-мистецького об’єднання “Українська хвиля”.

Його нова збірка - це гармонійне поєднання віршових і прозових творів різного тематичного спрямування, тут історія переплітається з емоційними, наповненими почуттями сюжетами з реального життя.

Петро Володимирович Товстуха - людина, глибоко закохана у свій рідний край, кожний його рядок - це ода любові до Глухівщини й України, - розповіла Інна Щербина, директор і головний редактор “Видавничого будинку “Еллада”. - Нова книга письменника “Глухівські сказання” відрізняється тим, що в ній історичні мотиви поєднуються з сучасністю, а погляд митця охоплює і краєзнавчу тематику, і буремні події сьогодення, і щоденне життя земляків. Творчість Петра Товстухи - багатогранна, і думаю, читачам буде цікаво прочитати його нову збірку”.

У передмові до книги “Глухівські сказання” кандидат педагогічних наук, доцент Валентина Каліш зазначила, що “у кожному творі збірки - ліричному чи прозовому - панує відкритість, щирість, доброта і добродушність, світ виявляє себе крізь сприйняття самого автора. Особлива увага зосереджена на людині та її проблемах, переживаннях, стосунках, ставленні до життя, до суспільних викликів, до довкілля”.

Нагадаємо, що збірки творів Петра Товстухи вже неодноразово виходили у «Видавничому будинку «Еллада» і користуються незмінною прихильністю шанувальників літературного слова.

Про автора. Петро Володимирович Товстуха народився на Сумщині в селі Орлівці Ямпільського району. Проживає в місті Глухові. Творчістю захопився в 1990-х роках. Друкувався в пресі та колективних збірках. Є головою літературно-мистецького об’єднання “Українська хвиля”. Заснував і очолює Глухівську міську громадську організацію інвалідів «Надія». З-під його пера вийшли у світ гумористичні збірки «Коза на полюванні», «Дегустація», «Клубочок жартів», «Торба сміху», «В очі й позаочі», «Круговерть», а також дитяча віршована “Абетка”. Письменник є фундатором і упорядником літературно-мистецького альманаху “Українська хвиля”, що виходить вже 8 років поспіль. У 2011 році Петро Товстуха був прийнятий до Національної спілки письменників України.

Соціальні мережі
bottom of page